Kotiseututalo - Nötön vanha koulu

Kotiseututalo on tukkirakennus jonka koko on noin 10 x 20 m2. Kotiseututalo on alkuperäisesti toiminut Nötön kansakouluna. Talossa kaksi koulusalia (iso luokkatila ja veistoluokka). Lisäksi talossa on entinen virka-asunto joka on koostunut kahdesta huoneesta sekä keittiö opettajalle. Koulun toiminta lakkautettiin vuonna 1966. Nötön postikonttori toimi koulun tiloissa vuoteen 1995 asti. 

Kotiseutuyhdistys peruskorjasi koulun 1990 luvun alussa. Kotiseutuyhdistys vuokrasi kiinteistön Nauvon kunnalta vuoteen 2009 asti, jonka jälkeen yhdistys lunasti kiinteistön itselleen yhden euron summalla.

Yhdistys pitää vuosittain mm juhannusjuhlat ja yhdistyksen vuosikokouksen kotiseututalon tiloissa. Kesällä kotiseututalolla toimii kesäkahvila. Kesällä ison koululuokan tiloissa on myös vaihtuva taidenäyttely.

Koululla on keittiö, jossa juokseva vesi ja astiasto noin sadalle hengelle. Koulussa on myös lämmitys joka pitää juhlasalin lämpimänä jos ulkona on kylmä. Ulkokäymälä. Peseytymismahdollisuuksia ei ole. Nötöboden tarjoaa saarella mahdollisuuden peseytyä. 

Kotiseututalo soveltuu käytettäväksi:

  • kokouksiin ja seminaareihin
  • näyttelyihin
  • juhlatilaisuuksiin

Hinta: 150 euroa/vuorokausi (ei vuokrata kahvilatoiminnan aikana kesällä).

Ota yhteyttä notohembygdsforening@gmail.com jos haluat vuokrata kiinteistön.

Havsborg

Havsborg toimii yhdistyksen juhlarakennuksena, jossa järjestetään kesäisin Nötön juhlat. Tilaan sopii noin 150 ihmistä. Tilasta löytyy keittiö, keittovälineitä, mutta ei juoksevaa vettä. Vettä voi kuitenkin hakea kylästä. Ulkokäymälä, ei peseytymismahdollisuuksia. Havsborgin keittiö remontoitiin vuonna 2015 jolloin asennettiin uusia keittiökaappeja ja -pintoja. Samana vuonna asennettiin myös uusi ulkovalaistus Havsborgin pihalle, joka mahdollistaa juhlan jatkumisen pitkälle yöhön.

Hinta: 70 euroa/vuorokausi.

Ota yhteyttä notohembygdsforening@gmail.com jos haluat vuokrata kiinteistön.