Kehitysprojektit

Servicehus -projekti

Yhdistyksellä on käynnissä LEADER -rahoitteinen hanke, jonka aikana remontoidaan ja uudistetaan Kotiseututalon takapihalla seisova vanha vaja ja WC-tilat sekä rakennetaan nykyisen vajan yhteyteen kyläsauna. Tavoitteena on, että tulevat huoltotila ja sauna palvelisivat kaikkia nötöläisiä, kesävieraita, veneilijöitä sekä muita retkeilijöitä ja tiloja vuokraavia tahoja. Sesongin ulkopuolella huoltotilat mahdollistavat Kotiseututalon vuokraamisen erilaisille ryhmille kuten partiolaisille, koululaisryhmille sekä luontoretkeilijöille. 

Projektin eteneminen

Toimintakausi 2021

Koska rakennuskustannukset olivat lähteneet jo ensimmäisenä koronavuotena huimaan nousuun, yhdistys joutui kustannusten säästämiseksi teettämään uudet rakennuspiirustukset;

Uudet piirustukset ja uusi rahoitusmalli kustannuslaskelmineen esitettiin Leader-hankkeita koordinoivalle ELY-keskukselle, joka hyväksyi uudet suunnitelmat;

Hankkeelle haettiin ja saatiin lisärahoitusta mm. Nagu Aktiastiftelseltä.

Tulevan hirsirakenteisen saunan ja sen yhteydessä olevan pesutilan perustukset valettiin alueelle, josta oli rakennuksen tieltä ensin raivattu kasvillisuus ja siirretty isommat kivet.

Toimintakaudella 2022

Rakennustyöt sekä saunan että liiterissä sijaitsevien pukuhuoneiden osalta suorittivat paikalliset timpurit Jani Nordanberg ja Axel Vahtera. Sähkötyöt suoritti Jens Viljanen ja putkityöt Tommy Nymalm.

Kaksi pukuhuonetta sisältävän vanhan liiterin ja uuden saunan maalaustyöt tehtiin talkoovoimin. Yhteensä näihin talkoisiin osallistui yli 15 eri henkilöä. Talkootyötä tehtiin eri vaiheissa koko kesän ajan kesäkuusta aina syyskuuhun asti . Talkoovastaavana toimi Risto Pennanen.

Sauna oli heinäkuusta alkaen Café Skolanin henkilökunnan käytössä. Saunan laajempaa käyttöä ei vielä aloitettu kesäkaudella 2022, koska alue oli koko lomakauden työmaana, ja liiterin ulkoseinien ja pukuhuoneiden maalaus oli kesken.

Kuljetuksista Nötön rakennuspaikalle käyttäen yhteysalus Balduria huolehti Jan-Erik Karlsson.

Kotiseututalon kunnostusprojekti

Vuosi 2021

Kotiseutuyhdistys aloitti kotiseututalon (koulun) kunnostustyöt vuonna 2021 Kotiseutuliitolta sekä Kulturfondenilta saamillaan tuilla. Ensimmäisenä kunnostusvuoroon valikoitui koulun keittiö, jossa oli todettu kosteusvaurioita lattiassa ja allaskaapin alla.

Muovimatto on poistettu ja vuotokohdat korjattu. Vaurioituneet rakenteet on poistettu ja korjattu. Lattia on hiottu ja maalattu. Tiskialtaan alla olevat putket uusittu ja porstuaan rakennettu terveysviranomaisten määräysten mukainen käsienpesuallas. 

Vuosi 2022

 Vuonna 2022 aloitettiin Ikkunoiden ja takaoven puuosien uusiminen/huoltokäsittely, sekä tonttia ympäröivän aidan maalaaminen ja kunnostaminen. 

Kunnostustyöt jatkuvat 2021 tehdyn kunnostussuunnitelman mukaisesti kun rahoitus on selvillä. Rahoitusta projektille haetaan vuodelle 2023 Kulturfondenilta.

       

 

 

Uusi laituri

Nötö Kotiseutuyhdistys rakennuttama uusi vieraslaiturin valmistui Nötön kyläsatamaan vanhan telelaiturin tilalle vuonna 2017. Lue lisää...

Kulttuuripolku

Nötö kotiseutuyhdistys käynnisti 2016 vuoden alussa projektin, jonka tavoitteena on toteuttaa kulttuuri- ja luotopolun Nötöseen. Projekti esiteltiin kesällä 2016 kertojakahvilassa ja vuosikokouksessa. Olemme hakeneet rahallista tukea tähän projektiin.